Vad gör en barista på Espresso House?

Innehållsförteckning

Vad gör en barista på Espresso House?

Vad gör en barista på Espresso House?

Din främsta uppgift är att erbjuda världens bästa kaffeupplevelse till världens bästa gäst. Jobbet innebär att göra kaffe, kassaarbete och merförsäljning, beredning av mackor och sallader, plocka disk och hålla rent och snyggt i coffee shopen.

Vilken utbildning krävs för att bli barista?

Arbetsgivare ställer sällan utbildningskrav vid anställning, men det kan vara en fördel om man har gått en utbildning eller har erfarenhet av ett liknande yrke. Bra grundläggande utbildning finns på gymnasieskolans Restaurang- och livsmedelsprogrammet.

Kan en barista servera dig?

En barista i Italien serverar alla sorters drycker, medan begreppet i engelskspråkiga länder avser en person som specialiserat sig på att tillreda och servera espressobaserade drycker, företrädesvis på kaffebarer.

Varför ska man jobba som barista?

För den som älskar kaffe och att kunna ge grym service är barista rätt jobb för dig. En barista jobbar främst på caféer, coffee shops och konditorier. Blir du riktigt bra finns det även en del tävlingar runt om i världen att ställa upp på. ... En baristautbildning får man vanligtvis på det café man börjar arbeta på.

Vad tjänar en host på Espresso House?

Lönen var 22 000 kr + bonus. Bonusen var på 1500 kr x2 och baseras på att man ska sätta omsättningsmålet och hålla personalkostnaderna inom budget.

Vad tjänar en barista på Espresso House?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201625 900 kronor25 900 kronor
201724 700 kronor26 700 kronor
201824 200 kronor26 100 kronor
201923 300 kronor27 100 kronor

Hur länge tar det att utbilda sig till Barista?

Barista Bas är baristakurser som varar i några dagar med 8-timmars praktisk utbildning varje dag. Kursen Barista Bas innehåller allt från kursen Barista Digital, plus praktiska övningar och kunskap i en kafé miljö. Totalt är det över 20 timmar utbildningstid.

Vad krävs för att jobba på Espresso House?

Alla som börjar jobba på Espresso House får genomgå vår interna baristautbildning för att bli diplomerad Barista. Det är grunden till all kunskap på Espresso House. Vill man djupdyka i kaffets konst eller utveckla sina ledaregenskaper har vi flera vidareutbildningar inom just kaffe och ledarskap.

Hur mycket lön får en barista?

26 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Kan Barista?

Baristan är den personen på ett café eller en restaurang som har ansvaret för espressomaskinen. ... En barista har full koll på caffè latte, espresso och ristretto. Den kan också redogöra för dig som kund vilka kaffebönor som serverar och dess egenskaper. Barista betyder just bartender på italienska.

Relaterade inlägg: