Vad är en chefredaktör?

Innehållsförteckning

Vad är en chefredaktör?

Vad är en chefredaktör?

Chefredaktör den person som har den högsta journalistiska funktionen på en tidning, tidskrift eller annan media. Ibland är denne även ansvarig utgivare.

Vad gör redaktion?

Redaktion, en arbetsgrupp inom ett massmedium eller på Internetcommunities. Redaktionen brukar ledas av en chefredaktör som i allmänhet är ansvarig utgivare. Andra ledare för en redaktion kan vara redaktionschef eller nyhetschef. På dagstidningar och andra större massmedier finns ofta flera olika redaktioner.

Vad är en journalist?

Journalist[redigera | redigera wikitext] En journalist är en person som – oftast yrkesmässigt – arbetar med journalistik, det vill säga samlar in och framställer material för offentliggörande i medier.

Vad innebär att vara ansvarig utgivare?

Utgivare – ensamansvaret innebär att det är en enda person, utgivaren, som ansvarar för det som står i en tryckt skrift eller i ett utsänt program.

Vad gör redaktörer?

Det är redaktören som i nära samarbete med författaren eller översättaren svarar för den närgångna granskningen av texten för att hitta språkfel, faktafel och brister i logik och konsekvens. Är det en illustrerad bok ansvarar redaktören, eller i vissa fall bildredaktören, för anskaffningen av de bilder som behövs.

Hur tillverkar man en tidning?

När man ska trycka en tidning kan man skära det till smalare rullar. De löper sedan i hög hastighet genom tryckpressen där man trycker på text och bild. Det kallas rulltryck och går väldigt fort. Sedan skärs pappret till de ark som ska bli tidningen.

Relaterade inlägg: