Vad gör en Specialistundersköterska?

Innehållsförteckning

Vad gör en Specialistundersköterska?

Vad gör en Specialistundersköterska?

Som specialistundersköterska kan du arbeta med omvårdnad, läkemedelshantering, dokumentation och rapportering. Tjänster som specialistundersköterska kan både vara förlagda på kontorstid, men också på obekväma arbetstider som kväll/natt/helger samt storhelger.

Vad gör en Akutsjukvårdare?

Akutsjukvård och internmedicin är ett verksamhetsområde under snabb utveckling och förändring. Det omfattar prioritering, diagnostik och behandling av patienter med akuta sjukdomstillstånd. Akutmottagningen tar emot patienter med akuta sjukdomar och skador. ... Prioriteringsordningen är patientens enskilda hälsotillstånd.

Vill läsa akutsjukvård?

Utbildningen är på 1 år och du läser på halvtid vilket ger dig möjlighet att kunna arbeta samtidigt. Utbildningen ges enligt Skolverket och motsvarar de kurser som ges på gymnasieskolans vård och omsorgsprogram med fördjupning mot Akutsjukvård.

Kan man läsa akutsjukvård på distans?

Ta steget vidare på karriärstegen! Du har efter avslutad utbildning kompetens för att arbeta med patienter i den akuta verksamheten där det krävs en mer specifik omvårdnad och därefter djupare kunskap om människan i en akut/svår situation. Utbildningen bedrivs på distans.

Vad kan man utbilda sig efter undersköterska?

Det finns många olika yh-utbildningar inom vård och du kan bland annat studera till:

  • Tandsköterska.
  • Sjuksköterska.
  • Undersköterska.
  • Social omsorg (t. ex. behandlingspedagog)
  • Medicinsk sekreterare / vårdadministratör.
  • Äldreomsorg.

Vad tjänar en specialist undersköterska?

Lönestatistik med bruttolöner per månad för en specialistundersköterska inom hälso- och sjukvård....Dela.
LönAndel
22-23.999 kr19,64 %
24-25.999 kr16,07 %
26-27.999 kr28,57 %
28-29.999 kr12,5 %

Hur kan man läsa till undersköterska?

Utbildningen till undersköterska är på totalt 1600 poäng (varav 1400 gymnasiepoäng är yrkeskurser och 200 gymnasiepoäng är gymnasiegemensamma kurser). Vår utbildning innehåller en extra kurs – vårdpedagogik och handledning, 100 poäng.

Hur många poäng är akutsjukvård?

Kurser i ämnet Akutsjukvård, 200 poäng, som bygger på kursen vård- och omsorgsarbete 2 och kursen medicin 1. Barn- och ungdomssjukvård, 200 poäng, som bygger på kursen vård- och omsorgsarbete 2 och kursen medicin 1. Hemsjukvård, 100 poäng, som bygger på kursen vård- och omsorgsarbete 2 och kursen medicin 1.

Vad gör en undersköterska på sjukhuset?

  • Undersköterskor på en vårdavdelning på ett sjukhus hjälper patienterna att tvätta sig och klä på sig. De bäddar, serverar mat och är ofta ansvariga för sjukmateriel och förråd på avdelningen. De kontrollerar patientens temperatur, mäter blodtryck, tar prover och lägger om sår.

Vad gör en undersköterska på en vårdcentral?

  • På en vårdcentral kan du få utföra provtagningar t ex blodsocker och CRP, på en vårdavdelning varierar arbetet beroende på vilken avdelning du arbetar på. På en förlossningsavdelning kan en undersköterska vara till hjälp för barnmorska och läkare. Undersköterskor arbetar ofta i team med läkare och sjuksköterskor vid undersökningar och behandlingar.

Vilka är uppgifterna för undersköterskor inom hälso- och sjukvård?

  • Arbetsuppgifterna för undersköterskor som arbetar inom hälso- och sjukvård varierar beroende på arbetsplats och erfarenhet. Vanliga arbetsuppgifter är omvårdnad, att ta prover, mäta blodtryck, lägga om sår, assistera vid operation, hantera apparatur, förråd och städning.

Vilka undersköterskor arbetar inom äldreomsorgen?

  • Undersköterskor arbetar inom äldreomsorgen, sjukvården, psykiatrin och funktionshinderområdet. Vanliga arbetsuppgifter för undersköterskor inom äldreomsorgen är att ge praktisk hjälp med personlig omvårdnad, måltider, städning, tvätt, handling och andra ärenden.

Relaterade inlägg: