Hur fungerar en dieselvärmare?

Innehållsförteckning

Hur fungerar en dieselvärmare?

Hur fungerar en dieselvärmare?

En Webasto parkeringsvärmare är ett i bilen fast installerat värmesystem som drivs av bilens eget bränslesystem och batteri. Snabbt och effektivt värms eller ventileras bilens kupé genom bilens eget värme- och ventilationssystem. Dessutom förvärmer systemet bilens motor när parkeringsvärmaren är i drift.

Varför har man dieselvärmare?

Svar: Den första anledningen till att det finns standardmonterad tillsatsvärmare är man så snabbt som möjligt ska få igång katalysatorn vid en kallstart för att få ner emissionerna. Det innebär att tillsatsvärmaren startar automatiskt vid kallstart och går tills driftstemperatur uppnåtts.

Hur mycket tar en dieselvärmare?

Teknisk data
TypBensinDiesel
Bränsle:BensinDiesel
Bränsleförbrukning (under kontinuerlig drift):0,65 l/tim0,6 l/tim
Strömförbrukning, effekt (exklusive kupéfläkt):30 W30 W
Total strömförbrukning (inklusive kupéfläkt):6,5 A6,5 A

Hur vet man om man har dieselvärmare?

Varningsblinkers ger information enligt följande: 5 korta blink följt av ett fast sken i ca 3 sekunder – signalen har nått bilen och värmaren har aktiverats. ... Varningsblinkers förblir släckta – signalen har inte nått bilen.

Vad gör en parkeringsvärmare?

Parkeringsvärmaren värmer vid behov kupén innan körning om bilens förkonditionering är aktiverad. Parkeringsvärmaren är en av två delfunktioner för bilens värmare. Värmaren är monterad i det främre högra hjulhuset.

Hur länge ska man ha på dieselvärmare?

En tumregel för parkeringsvärmarens drifttid är att köra bilen lika länge som parkerings- värmaren går under dagen. Drifttid 30 minuter = 30 minuters körning.

Måste man ha dieselvärmare?

En dieselvärmare för bil bidrar till minskat utsläpp, mindre slitage på motorn samt givetvis en varm och skön bil när det är kallt ute. ... Med en dieselvärmare i bilen så behöver du inte ha tillgång till ström, vilket gör systemet smidigt och flexibelt, utan värmaren går på bilens bränsle.

Vad kostar det att köra dieselvärmare?

De Volvo-auktoriserade verkstäder vi kontaktade (Bilia, Upplands Motor och Volvo Bil) lämnade ett ungefärligt pris på byte av dieselvärmare (både värmare och arbetstid inräknat) på en Volvo V50/S40/C30 av årsmodell 2011 på allt från 17.000 till 21.000 kronor.

Relaterade inlägg: