Hur mycket mer lön får man med personalansvar?

Innehållsförteckning

Hur mycket mer lön får man med personalansvar?

Hur mycket mer lön får man med personalansvar?

Om jag tittar på statistiken för mellersta Sverige och rollen som ekonomiansvarig när du arbetat cirka 5–9 år efter examen, ligger medianlönen på runt 39 400 kronor uppräknat i 2021 års löneläge. Givet att du även har ett personalansvar bör du begära runt 44 400 kronor.

Vad är rimligt att begära i lön?

Det är egentligen den första frågan du bör ställa dig, innan du börjar fundera på löneanspråket. Det kan nämligen innebära omkring 100 000 kronor om året för dig, om det finns kollektivavtal. Saknas det å andra sidan kollektivavtal kan du faktiskt inte ens kräva att få en årlig lönerevision - det vill säga höjd lön.

Hur mycket mer kan man begära i löneförhöjning?

Du kan ange ett lönespann, till exempel 35 000–37 000 kronor i månaden. Tänk då på hur du utrycker dig och att din tilltänka arbetsgivare hör dig säga att du faktiskt är beredd att acceptera 35 000 kronor i månaden. Ju senare i anställningsprocessen du behöver förhandla lön desto bättre.

Har jag rätt att kräva högre lön?

Om du fått fel lön kan sektionen hjälpa dig att få rätt lön. Berätta för din sektion att du fått nya arbetsuppgifter när du får det. Då kan Kommunal begära löneförhandling för dig trots att det inte är avtalsrörelse. Om du inte är nöjd med hur kollektivavtalet ser ut, har du möjlighet påverka ditt avtal.

Vad kan jag begära i lön undersköterska?

Vad en utbildad undersköterska får i lön kan variera. Undersköterskor som jobbar inom kommunerna har en medianlön på 26 500 kronor. Av dessa har de 10% bäst betalda en lön på 29 000 kronor. En undersköterska som jobbar inom regionerna har en snittlön på 26 500 där de bäst betalda har en lön på 29 600 kronor.

Vad kan jag begära i lön som undersköterska?

Hur mycket kan en undersköterska begära i lön? En undersköterska kan begära ungefär 28900 kronor i lön.

Hur begär man löneförhöjning?

Så får du löneförhöjning - alla tips du behöver

  1. För det första - Glöm inte att ditt företag vill att du ska få löneförhöjning. ...
  2. Kratta för löneförhöjningen långt innan. ...
  3. Så där – nu kan du boka ett möte. ...
  4. Finslipa argumenten. ...
  5. Visa vad du har åstadkommit. ...
  6. Om chefen nobbar. ...
  7. Hota funkar inte alltid som du vill.

Varför ska jag få högre lön?

Syftet med lönesamtalet är att få feedback från din lönesättande chef och att koppla ihop helhetsbedömningen med din löneökning och lön för kommande året. Lönen blir en del i ledarskapet som bidrar till att målen nås och verksamheten utvecklas.

Relaterade inlägg: