Vilka arbetstider har en elevassistent?

Innehållsförteckning

Vilka arbetstider har en elevassistent?

Vilka arbetstider har en elevassistent?

Arbetstiderna kan variera. Som elevassistent är man med under elevens hela skoldag, under raster, i omklädningsrum, på utflykter, överallt där eleven befinner sig. Det ingår ofta i jobbet att även vara med på fritids.

Hur många timmar ska en elevassistent ha?

Vid heltid arbetar man 40 timmar/vecka men antalet arbetade veckor blir färre än vid semesteranställning på grund av terminsuppehåll.

Vad krävs för att bli elevassistent?

blir du elevassistent En passande utbildning är samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteendevetenskap där du får lära dig om hur människor fungerar och agerar i olika situationer. På barn- och fritidsprogrammet får du grundläggande pedagogiska kunskaper som du kommer att behöva som elevassistent.

Var jobbar en Elevassistent?

Elevassistenter arbetar inom förskolor och skolor som stöd för barn och elever med särskilda behov. Arbetet innebär bland annat att bevaka individens intressen och integrera individen i gruppen, möjliggöra för individen att lösa egna situationer.

Vilket fack tillhör man som elevassistent?

Kommunal är facket för dig som är elevassistent.

Vad förväntas av en elevassistent?

Elevassistenter arbetar med barn och ungdomar som har behov av särskilt stöd. Arbetsuppgifterna är alltid anpassade utifrån den individ man arbetar med. Det kan till exempel handla om att hantera läs- och skrivsvårigheter, koncentrationsproblem, psykosociala svårigheter eller olika typer av funktionsnedsättningar.

Relaterade inlägg: