Vad gör en teknisk handläggare?

Innehållsförteckning

Vad gör en teknisk handläggare?

Vad gör en teknisk handläggare?

En Handläggare är tjänsteman, vars uppgift är att applicera gällande lagstiftning eller regelverk på inkommande ärenden. Yrkesuppgifternas karaktär är av förberedande natur och kan, beroende på instans/myndighet, även innefatta beslut eller utformning av ett ärende.

Vad är handläggande arbete?

Som handläggare arbetar du med att hantera ärenden, ofta inom statliga myndigheter och kommunal förvaltning, men du kan även arbeta inom privat sektor så som försäkringsbranschen eller i en ideell organisation. Handläggarens uppgift kan vara att fatta beslut i olika myndighetsärenden och att genomföra utredningsarbete.

Vad gör en Barnhandläggare?

Barnhandläggaren ansvarar för uppföljning av vården och det innebär att ha kontakt med barnet och andra viktiga personer och myndigheter. Placeringen kan var i familjehem eller på institution.

När får man sitt examensbevis?

Examensbeviset intygar att du genom dina studier har tillägnat dig kunskaper och förmågor upp till en viss nivå och inom ett visst område. Om du har läst vid mer än en högskola utfärdas examensbeviset normalt där du slutfört den sista kursen som ska ingå i examen.

Vad gör en handläggare på myndighet?

Handläggare som arbetar med politiska frågor ta fram underlag och förslag till regeringsbeslut. utreda frågor av både nationell och internationell karaktär. delta i budget- och lagstiftningsprocesser. styra statliga myndigheter genom att ta fram underlag till regleringsbreven och följa upp verksamheten samt.

Vad gör en Skadehandläggare?

Som skadereglerare möter du människor som drabbats av en förlust eller olycka av något slag. Det kan vara deras hus som brunnit upp, deras bilradio som blivit stulen eller en kär anhörig som avlidit. Alla behöver din hjälp och service för att få sin skada utredd.

Vad gör en Folkbokföringshandläggare?

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett välfungerande samhälle samt att motverka brottslighet. Arbetsuppgifter som folkbokföringshandläggare har innefattar att utreda och fatta beslut i olika folkbokföringsärenden.

Vilken utbildning krävs för handläggare?

Handläggarens bakgrund och utbildning Det är vanligt att handläggarna har läst ekonomi, statsvetenskap eller juridik. Vilken inriktning på studierna som passar bäst varierar beroende på arbetsuppgifter och sakområde.

Relaterade inlägg: