Hur mycket tjänar en eltekniker?

Innehållsförteckning

Hur mycket tjänar en eltekniker?

Hur mycket tjänar en eltekniker?

43 300 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör man när man är elektriker?

De monterar elcentraler, belysning, drar elledningar och installerar strömbrytare. Serviceelektriker arbetar med ombyggnad, felsökning och reparation av elektriska anläggningar. De gör även mindre installationer av olika slag, till exempel installation av vitvaror eller solpaneler.

Vad gör man på el?

Du lär dig att installera och reparera elanläggningar, larm och system för tv och datorer. Inriktningen ger möjlighet till jobb som till exempel installationselektriker, industrielektriker eller järnvägstekniker- el och signal.

Vad är el teknik?

Inriktningen elteknik ger kunskaper i att installera, underhålla och reparera elanläggningar, eldistributionsnät, larm samt tv- och datanät. Inriktningen kan leda till yrken som elektriker verksam inom installation eller eldistribution.

Vad tjänar en Installationselektriker?

Snittlönen för en installationselektriker ligger kring 33300 kr. I lönetabellen här nedan kan man tydligt se löneutvecklingen med åren.

Vilka andra yrkesgrupper samarbetar elektrikern med?

Elektriker kan arbeta på elkraftföretag, på entreprenadföretag som arbetar på uppdrag av elkraftföretag, på industriers elavdelningar eller i elinstallationsföretag. Elektriker arbetar med installationer, underhåll och reparationer. De arbetar ofta efter ritningar och beskrivningar. Kundkontakter är vanliga i arbetet.

Vilken bransch tillhör elektriker?

En elektriker är en hantverkare som framförallt arbetar med installation och service av elektriska anläggningar. Det finns fyra huvudtyper av elektriker: Installationselektriker, arbetar huvudsakligen med elinstallation i nybyggnationer.

Vad kan man bli om man går el?

Vad kan man bli efter El- och energiprogrammet på gymnasiet?

  • Automationstekniker. Fastighetsförvaltare.
  • Fastighetsingenjör. Fastighetsskötare.
  • Fastighetsvärd. Gruvarbetare. Processoperatör.
  • Saneringsarbetare. Spelutvecklare. Säkerhetsansvarig IT.
  • Systemförvaltare. Webbdesigner. Systemutvecklare. Testledare.

Vem jobbar med el?

Elektriker och Elinstallatör arbetar inom många områden och bidrar till en hållbar samhällsutveckling. Som elektriker kan du arbeta med att dra ledningar i nya bostäder, kontor eller köpcentra, vilket är en yrkesroll som ofta kallas installationselektriker eller elinstallatör.

Relaterade inlägg: