Vad gör en enhetschef inom vården?

Innehållsförteckning

Vad gör en enhetschef inom vården?

Vad gör en enhetschef inom vården?

Enhetschefen ansvarar för att de lagar och förordningar som finns på området följs. Som enhetschef ansvarar du för att brukarna har det bra och att de får den omvårdnad de behöver. Chefen följer upp och utvärderar de vårdinsatser som görs. Enhetschefen är arbetsledare för personalen.

Vad innebär det att vara enhetschef?

Som enhetschef har man ansvaret att tillgodose behovet gällande kompetens till projekt och utredningar både internt på de egna avdelningar och i vissa fall även till andra förvaltningar inom kommuner. Som enhetschef har man personalansvar för ett antal anställda.

Vad behövs för att bli enhetschef?

Som enhetschef inom social omsorg kan man ha en grundutbildning på Socionomlinjen/-programmet som omfattar 3,5 år. Utbildningen ges på ett flertal orter. För att vara behörig att söka krävs grundläggande behörighet samt särskild behörighet i matematik och samhällskunskap.

Hur mycket tjänar en enhetschef inom vården?

Enhetschefens roll är att se till att verksamheten bedrivs och innebär personalansvar för en grupp medarbetare. Medianlönen för en enhetschef är 61 400 kr i månaden, enligt Fackförbundet ST:s lönestatistik.

Vad innebär det att vara biträdande enhetschef?

Som biträdande enhetschef leder du och fördelar arbetet i gruppen, stärker och motiverar medarbetarna samt ansvarar för löne- och medarbetarsamtalen. Det övergripande personalansvaret ligger i dagsläget på enhetschefen. På sikt kommer dock personalansvaret ingå i den biträdande enhetschefens roll.

Relaterade inlägg: