Kan man ha ett olivträd inne?

Innehållsförteckning

Kan man ha ett olivträd inne?

Kan man ha ett olivträd inne?

Trädet placeras ljust, helst i full sol. Olivträd tål torka men bör inte torka ut helt, särskilt under fruktsättning är det viktigt att jorden hålls jämnt fuktig. När temperaturen faller under 10 grader bör plantan tas in för övervintring. Bäst mår olivträdet i en ljus och sval placering inomhus, mellan 3-10 grader.

Hur ser man om ett olivträd är dött?

Om olivträdet ser hängigt eller ”dött” ut För att dubbelkolla att trädet är vid liv kan du skrapa lätt med din nagel på en av grenarna. Är det då grönt under så är det ingen fara – trädet lever.

Hur ofta ska ett olivträd vattnas?

För det mesta räcker den naturliga nederbörden, eftersom rötterna går djupt ner i jorden där de förses med vatten. Om trädet börjar tappa löv är det däremot ett tecken på att det behöver vatten. Det här ser man ofta hos krukväxter. Det kan till och med hända att du måste vattna ditt olivträd dagligen på sommaren.

När kan man ta ut blommor?

Vänta med att flytta ut plantorna tills frostnätterna helt säkert är förbi – i kallare delar av landet kan det faktiskt dröja en bit in i juni. Järnnätter kallar man ibland senkomna frostnätter. Tänk också på att avhärda dina plantor, det vill säga vänja dem vid utevistelsen.

När kan man ställa ut Kanariepalm?

Kanariepalm är en tålig palm där bladen är styva och djupt parbladiga. Passar utmärkt i ett inglasat, frostfritt uterum. Klarar av att stå utomhus här hos oss under sommarhalvåret och kan till och med klara någon enstaka minusgrad på hösten.

Relaterade inlägg: