Hur får man orkidéer att blomma igen?

Innehållsförteckning

Hur får man orkidéer att blomma igen?

Hur får man orkidéer att blomma igen?

Här är 5 knep som får din orkidé att blomma:

  1. Skölj av all jord från rötterna i vatten.
  2. Sätt ner orkidén med rötterna i vasen.
  3. Låt rötterna som varit ovan jord även vara i luften i vasen.
  4. Byt vatten och skölj av rötterna varsamt en gång i veckan.
  5. Vänta och låt sedan orkidén göra sitt.

När vilar orkidé?

Orkidéer vill ha regelbunden vattning när de växer och sparsam när de vilar. Ge dina orkidéer gödning med orkidégödning eller en vanlig blomgödning i 1/5 dos ungefär en gång i veckan medan de växer. Orkidéer vill stå på en ljus plats på vintern och skyddade mot direkt sol på sommaren för att förhindra svedda blad.

Varför slår inte knopparna ut på orkidén?

Anledningen till att knoppar gulnar och faller av beror oftast på ljusbrist och är vanligt under vintern. Om du har knoppar som inte vill slå ut på din orkidé så är orsaken sannolikt densamma. Placera då orkidén i ett ljusare fönster eller skaffa växtbelysning för att tillgodose växtens behov.

När Orkiden blommat ut?

Blomningen brukar vara länge – flera veckor, ibland månader – men sedan går växten in i en återhämtningsperiod. Då är bladverket fortfarande vackert. Genom att hänga upp dem i amplar eller placera dem intill andra blommor kan de ändå se fina ut tills det är dags att blomma igen.

Hur får man orkidéer att överleva?

Hur du placerar växten är viktigt, en orkidé trivs i ljus men inte i direkt solljus. Hitta ett öster- eller västerfönster med en rumstemperatur mellan 18-25 grader så kommer den att klara sig bra.

Hur ofta ska jag vattna orkidéer?

Det brukar röra sig om en gång i veckan till var tionde dag. Vattna dina orkidéer oftare under sommaren och om de står ljust.

När ska man beskära orkidé?

Beskär orkidén När stängeln är brun är den redo att klippas bort. Luftrötterna samlar vatten och ger energi till plantan, klipp inte bort dessa eller andra rötter som är gröna.

Relaterade inlägg: