Hur underhåller man teak?

Innehållsförteckning

Hur underhåller man teak?

Hur underhåller man teak?

Teak innehåller olja i sig själv, vilket gör att träet inte egentligen behöva behandlas med några oljor (men står möbeln under starkt solljus - så rekommenderar vi att man behandlar möbeln med teakolja). Om möbeln inte behandlas med någon teakolja, kommer träet att sakteliga gå mot en allt gråare nyans.

Vilken olja till teak?

Hagmans Teakolja är en förstklassig olja som bevarar ädelträets lyster och tar bort gråheten i uttorkat trä. Passar för framför allt feta exotiska träslag som teak, mahogny etc. och andra olackerade träytor utomhus.

Hur ofta olja teak?

Träet skall mättas med olja. Tänk på att torka bort eventuellt överskott av olja så att den inte bildar film på ytan. Behandlingen bör upprepas vid behov, men minst en gång per år.

Vilken olja till Teakdörr?

Vilken olja ska man välja till teakdörrar? Vi får ibland frågor om vilken teakolja man ska använda och hur hög torrhalten bör vara. Oljans torrhalt beskriver hur stor andel olja den innehåller. Vi brukar rekommendera att du väljer en olja med bra kvalitet och hög torrhalt.

Vilken olja till mahogny?

Det finns också vissa oljor som har ett UV-skydd som skyddar ytan mot skadligt ljus, samt innehåller ett filmskydd som ger skydd mot svartmögel. De största fördelarna med en teakolja är att den ger ett bra skydd och förstärkt lyster i ädelträ som teak, mahogny eller ek.

Relaterade inlägg: