Vad ska jag göra med mitt gamla körkort?

Innehållsförteckning

Vad ska jag göra med mitt gamla körkort?

Vad ska jag göra med mitt gamla körkort?

Vad gör jag om körkortet blivit stulet, borttappat eller skadat? Ett körkort ska förnyas om det har kommit bort eller blivit stulet, skadat eller förstört. Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen.

Kan man se sitt körkort online?

För att veta om någon har körkort kan du vända dig till Transportstyrelsen (länk här) och begära ut uppgiften med stöd av offentlighetsprincipen. ... Uppgift om körkort är som huvudregel inte skyddad av sekretess, endast själva referensnumret för körkortet, 18 kap 10 § Offentlighets- och sekretesslagen (här).

Hur länge ligger körkortet kvar på posten?

Någon som vet hur många dagar man har på sig att hämta ut körkortetposten efter att ha klarat uppkörning? Försändelsen ligger kvar på utlämningsstället i 14 dagar från ankomstdagen.

Kan jag hämta ut mitt körkort med BankID?

När det gäller körkort så måste du legitimera dig personligen för att hämta ut det. Ingen annan kan intyga att du är rätt person. Däremot när det gäller pass så kan du ta med någon annan, som intygar vem du är.

Vad händer om man inte förnyar sitt körkort?

Om du inte skickar in grundhandlingen kan Transportstyrelsen komma att förelägga dig om att förnya körkortet. Om du då inte förnyar körkortet blir det ogiltigt och du får inte längre köra något fordon som kräver körkort.

När ska man förnya sitt körkort?

  • Förnya sitt körkort. Om man har körkort ska detta förnyas vart tionde år. På ditt körkort står det när det går ut, d.v.s. när du måste ansöka om ett nytt körkort. Du måste även ta ut ett nytt körkort om ditt gamla körkort blivit förstört, förlorat eller om något på körkortet ändrats – till exempel om du bytt namn eller om någon behörighet ...

Hur lång tid tar det för att få ett körkort?

  • Vid namnbyte skickar Transportstyrelsen automatiskt en grundhandling till den adress där du är folkbokförd. ... Vi skickar automatiskt ut en ansökningsblankett för nytt körkort (grundhandling) cirka 2-3 månader innan giltighetstiden går ut.

Hur ska du anmäla ditt körkort till Transportstyrelsen?

  • Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Körkort - Förlustanmälan. Transportstyrelsen skickar ut en ansökningsblankett (grundhandling) för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd.

Hur ska du anmäla ditt körkort till polisen?

  • Om ditt körkort har kommit bort eller blivit stulet ska du anmäla det till Transportstyrelsen. Körkort - Förlustanmälan. Transportstyrelsen skickar ut en ansökningsblankett (grundhandling) för körkortsförnyelse till den adress där du är folkbokförd. Eftersom körkortet är en id-handling ska du även anmäla till polisen om det har blivit stulet.

Relaterade inlägg: