Vad gör man med en ringmärkt duva?

Innehållsförteckning

Vad gör man med en ringmärkt duva?

Vad gör man med en ringmärkt duva?

Fråga: Vad gör jag om jag hittar en ringmärkt fågel? Svar: Om fågeln är ringmärkt i Sverige finns alltid orden RIKSMUSEUM STOCKHOLM med. Till detta finns det även ett nummer ingraverat. Har du läst numret på ringen kan du rapportera detta på Ringmärkningscentralens hemsida.

Vad gör man åt en skadad fågel?

Kontakta länsstyrelsen eller polisen. De vet vem i länet som har tillstånd att ta hand om skadade djur. Kontakta organisationen Katastrofhjälp – Fåglar och Vilt. De har rätt att hantera skadade djur och är duktiga på att ta hand om dem.

Vad ska man ge en skadad fågel?

– I så fall ska man se till att fågeln har mat och vatten, sätta den skyddat och mata den ofta. Men det är svårt att få små fåglar att äta, man måste nästan mata dem med tvång, säger Staffan Ullström.

Vad ska man göra om man hittar en ringmärkt fågel?

Rapportera ring eller ringmärkt fågel Om du hittar en fågelring eller en ringmärkt fågel kan du rapportera det till oss antingen via vårt internetformulär, via e-post, vanligt brev eller telefon. Återfynden ger mycket viktig information som används vid forskning om fåglar och fågelflyttning.

Får man ha duvor i villaområde?

– Fåglar är generellt inget problem, men när det blir många och nära till grannar så kan de bli det. Det handlar om lokalisering, ljud, lukt, avföring, säger Per Linnér. Fyra duvor är dock tillåtet, de räknas då som husdjur.

Får man avliva skadad fågel?

Om du har hittat en fågel som är så pass skadad att den bör avlivas av djurskyddsskäl så får djuret avlivas även om det är fredat eller om avlivningen sker på någon annans mark. Då det avlivade djuret tillfaller den som har jakträtten bör du kontakta markägaren.

Relaterade inlägg: