Vart ska jag vända mig om jag är gravid?

Innehållsförteckning

Vart ska jag vända mig om jag är gravid?

Vart ska jag vända mig om jag är gravid?

Kontakta en barnmorskemottagning Besöken är frivilliga. Kontakta en barnmorskemottagning när du har fått reda på att du är gravid. Här kan du hitta mottagningar. Det är vanligt att bli kallad till ett första besök tidigt i graviditeten, då du får information om hälsa och livsstil när du är gravid.

När ska jag berätta för chefen att jag är gravid?

Som arbetstagare har du ingen skyldighet att informera din arbetsgivare om att du är gravid förrän du själv vill det. Enligt föräldraledighetslagen ska du däremot anmäla till arbetsgivaren att du vill vara föräldraledig två månader före ledighetens början.

Hur många veckor innan man märker att man är gravid?

När kommer de första graviditetstecknen? De allra flesta kvinnor känner inte av några graviditetssymptom innan det befruktade ägget fäster i livmodern. Det sker flera dagar efter befruktningen. Andra börjar fundera först när mensen uteblir.

Måste man berätta för banken att man är gravid?

Du behöver inte uppge vad du tror skulle kunna hända i ditt liv framöver. Sådant har banken knappast intresse av att ta hänsyn till, och vi kanske kan vara överens om att det skulle bli väl obehagligt om Ove på Handelsbanken behöver veta om du planerar att bli gravid inom kort.

Hur ska jag berätta för mamma att jag är gravid?

Slå in en bebisbody med texten ”jag älskar pappa/mamma” eller ”jag älskar mormor!” beroende på vem du/ni ska berätta för. 6. Slå in ett par ministrumpor. Det kanske tar ett tag innan personen förstår – men vilket ansiktsuttryck du kommer locka fram!

Relaterade inlägg: