Vilka stressfaktorer finns i kassan?

Innehållsförteckning

Vilka stressfaktorer finns i kassan?

Vilka stressfaktorer finns i kassan?

Stress bidrar till belastnings- besvär och därför måste arbetsgivaren jobba med att minska de stressfaktorer som finns. Sådana faktorer är tidspress, monotont och repetitivt arbete, brist på inflytande och kontroll över den egna arbetssituationen samt att vara fysiskt bunden till arbetsplatsen.

Vad säger man när man står i kassan?

Standardfraserna i kassan brukar låta i någon stil med; ”Hej”,” Var det bra så?” och ”Då blir det X kr, tack”.

Hur hanterar man en kassa?

Din kassaleverantör ska hjälpa dig med den information du behöver för att ditt certifierade kassasystem blir korrekt registrerat hos Skatteverket. Ett modernt och enkelt kassasystem ska även kunna hantera alla typer av betalningsmetoder, se till att betalningar registreras och bokförs korrekt enligt Skatteverkets krav.

Hur lång tid får man stå i kassan?

Sitt inte för många timmar i kassan Man kan ha kassaarbete i sammanlagt högst 7 timmar under arbetsdagen.

Vad betyder Kassaarbete?

Varorna är märkta med streckkoder som läses av i kassan. En del butiker har postservice och då innebär arbetet som kassapersonal även att ta emot och lämna ut brev och paket samt sälja frimärken. ... Andra arbetsuppgifter som ingår kan vara att hålla ordning runt kassaområdet och i butiken samt fylla på varor på hyllorna.

Vad är stressfaktorer?

Stressorer kan vara av mycket skilda slag – allt från fysiska faktorer i miljön, som födoämnen, ljud och ljus etc till sociala, ekonomiska, kroppsliga och psykologiska faktorer, som t ex krav som ställs på oss i relationer till andra, livshändelser som påverkar oss starkt eller kroppslig sjukdom.

Relaterade inlägg: