Vilken utbildning krävs för att bli konditor?

Innehållsförteckning

Vilken utbildning krävs för att bli konditor?

Vilken utbildning krävs för att bli konditor?

Det är stor efterfrågan på duktiga bagare och konditorer. När du har läst Restaurang- och livsmedelsprogrammet med bageriinriktning på gymnasiet, eller vuxenutbildningen med inriktning bageri/konditori på minst 1400 poäng så har du grunderna som gör att du kan få jobb som bagare/konditor.

Vad tjänar en Bagerichef?

Hur ser lönestatistiken ut för en bagare 2021? Här hittar du medellön, löneskillnader mellan män och kvinnor samt hur lönen skiljer sig mellan olika regioner i Sverige....Lönestatistik för bagare i olika regioner i Sverige.
RegionMedellön 2020
Sverige28500
Stockholm30300
Östra Mellansverige..
Småland med öarna..

Vad gör en Bagerichef?

Arbetsuppgifterna är varierande med allt från att vispa grädde, baka tårtbottnar, fylla och glasera mazariner, göra tårtor, vispa olika mousser och att dekorera olika bakverk. I yrket ingår det ofta ansvar för att planera vad som ska tillverkas och att sköta till exempel inköp av råvaror.

Vad är skillnaden på konditor och bagare?

Det verkar som att många utbildningar har både bageri och konditor i sig. Yrkena i sig skiljer sig då bagare ofta arbetar natt med att baka bröd och en konditor jobbar dag med tårtor och bakelser.

Hur länge jobbar en bagare?

Bagare på industribagerier arbetar ofta natt och ibland förekommer helgarbete. Som bagare på ett litet bageri eller konditori börjar man oftast arbeta mycket tidigt på morgonen. Arbetsuppgifterna skiljer sig beroende på var du arbetar men produkterna är desamma - matbröd, vetebröd och kakor.

Hur lång är utbildningen till konditor?

Under utbildningen Då får du mer insikt i vad det innebär att jobba som bagare/konditor och hur branschen fungerar. Vi tar tillsammans reda på om det här är yrket för dig! Upp till 49 veckor (med individuellt studieupplägg).

Var i Sverige kan man utbilda sig till konditor?

Vanligaste sättet att utbilda sig till konditor är genom restaurang- och livsmedelsprogrammet på gymnasiet. Du som kommer på i vuxen ålder att det är konditor / bagare du vill bli har flera alternativ. Du kan gå ett yrkesvuxprogram tilll konditor på komvux (kommunala vuxenutbildningen).

Vad tjänar man på bageri?

Så mycket tjänar en Bagare i Sverige En Bagare i Sverige tjänar i snitt 28 500 kr i månadslön. Lönen för en Bagare kan dock skilja sig mycket beroende på vem man är och var man arbetar.

Hur mycket får en bagare i lön?

Löneskillnader mellan män och kvinnor
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201626 600 kronor26 900 kronor
201725 900 kronor28 100 kronor
201826 900 kronor28 500 kronor
201927 000 kronor29 300 kronor

Relaterade inlägg: