Vad får man om man är med i Mensa?

Innehållsförteckning

Vad får man om man är med i Mensa?

Vad får man om man är med i Mensa?

Du kan även anlita en psykolog som administrerar ett av Mensa accepterat IQ-test åt dig. Resultatet, om du har en IQ 131 eller högre, skickar du in till vår testpsykolog. Även de som då är under 14 år har möjlighet att bli medlemmar med ett IQ-test administrerat av en psykolog.

Var kan man göra ett IQ test?

Ett internetbaserat test kan endast ge en ungefärlig uppfattning om vilken nivå man befinner sig på. Vill man ha ett mer tillförlitligt mått på sin IQ bör man skriva ett övervakat intelligenstest under kontrollerade former.

Hur många kvinnor är med i Mensa?

Kvinnor i Mensa Av Mensas 400 medlemmar i fjol var bara 64 kvinnor. – Men i år har vi fått 18 nya kvinnliga medlemmar, en ökning med 28 procent, säger Mensas pressekreterare Ola Kallemur.

Vad innebär det att vara med i Mensa?

Mensa Sverige har funnits sedan 1964 och samlar personer som fått ett resultat som motsvarande de övre 2 % av befolkningen när det gäller IQ. Det finns flera skalor för att mäta IQ, men alla har IQ 100 som genomsnitt för befolkningen. Skalan som används i Sverige heter Wechsler och har minimigränsen 131 för medlemskap.

Relaterade inlägg: