Vad kostar det att bli ordningsvakt?

Innehållsförteckning

Vad kostar det att bli ordningsvakt?

Vad kostar det att bli ordningsvakt?

Grundutbildning hos polisen Är du en av dem som polisen bedömer som mest lämplig får du gå grundutbildningen. Kostnaden för polisens ordningsvaktsutbildning är 22 875 kronor.

Kan man bli väktare med ADHD?

Om du har ADHD eller annan neuropsykiatrisk diagnos kan du inte bli polis. Polisarbetet innebär många speciella och oförutsägbara situationer, i många olika miljöer, där det ställs höga krav på vilka beslut som ska fattas och hur man agerar.

Kan en väktare bli ordningsvakt?

Men får du jobb som väktare hos oss och inte har utbildning så utbildar vi dig. Hur utbildar jag mig till Ordningsvakt? Många som vill bli ordningsvakt utbildar sig via polisen som i de flesta län har egna grundutbildningar för att bli ordningsvakt.

Hur är det att jobba som ordningsvakt?

Som ordningsvakt ska du alltid kunna styrka din behörighet. Du ska också rapportera till polisen både före och efter varje arbetspass. Under tjänstgöring som ordningsvakt ska du alltid ha med dig ditt förordnande och legitimation. Polis och personal från Länsstyrelsen har ansvar för tillsyn av ordningsvakter.

Kan man bli polis även om man har blivit straffad?

Är man straffad för brott kommer detta att tas ställning till under rekryteringsprocessen. Det går inte att ge ett generellt svar på frågan utan en bedömning görs från fall till fall. För att få arbeta på NI görs en bedömning avseende pålitlighet och lojalitet enligt säkerhetsskyddslagen.

Varför vill man bli ordningsvakt?

Behöver stimulans och utveckling. Till alla er som går och funderar över att bli ordningsvakt. Det är ett serviceyrke! Man bör gilla att träffa och hjälpa människor, ha självdistans, vara stabil, orka med att man inte är uppskattad av omgivningen sålänge de inte blir drabbade av brott osv.

Relaterade inlägg: