Kan man få tandställning om man vill?

Innehållsförteckning

Kan man få tandställning om man vill?

Kan man få tandställning om man vill?

Om du inte kan få kostnadsfri behandling Om specialisten bedömer att du inte kan få en kostnadsfri behandling men du ändå vill ha tandställning, finns möjligheten att söka vård hos en privat tandregleringsspecialist och betala behandlingen själv.

Hur länge får man gratis tandställning?

Du som är försäkrad i Sverige har kostnadsfri tandvård till och med det år du fyller 23 år. Det år du fyller 24 år och ska betala tandvården själv kan du statligt tandvårdsstöd. Om du har särskilda behov av tandvård, kan du även ha rätt till tandvårdsstöd från din region.

Kan man få tandställning om man har glugg?

Därför finns det möjligheter att rätta till ojämnheter och gluggar. Tandreglering eller tandställning är en bra metod för att rätta till både gluggar och sneda tänder. Gluggar kan även rättas till med hjälp av en plastfyllning som kallas komposit.

Är tandreglering gratis?

Som vuxen (över 23 år) bekostar du din tandreglering själv. Vad behandlingen kostar är individuellt och beror på hur omfattande tandreglering som behövs och vilken metod som ska användas.

Vad kostar tandreglering vuxen?

Det är svårt att i förväg säga vad det kostar att göra en tandregleringsbehandling eftersom det beror på vad som ska göras, hur lång tid man beräknar att behandlingen tar och sedan vilken typ av apparatur man väljer. Det kan kosta allt från 15000 upp till 80 000 kronor.

Relaterade inlägg: