Vad ska jag göra om Oljetryckslampan tänds?

Innehållsförteckning

Vad ska jag göra om Oljetryckslampan tänds?

Vad ska jag göra om Oljetryckslampan tänds?

I bästa fall behöver du bara fylla på motorolja, men det kan också bero på till exempel en läcka. Lyser oljelampan bör du omedelbart stänga av motorn tills du identifierat problemet. Börja med att fylla på motorolja. Starta sedan bilen och låt motorn gå i max ett par sekunder för att se om lampan släcks.

Varför lyser oljelampan Fast det finns olja?

Många bilägare uppger att bilens oljelampa lyser även fast det finns olja. Det beror oftast på att man kontrollerar oljenivån direkt efter att motorn stängts av och då har oljan inte hunnit rinna tillbaka ordentligt, vilket gör att nivån fortfarande verkar vara för låg.

Kan man köra med lågt oljetryck?

För lågt oljetryck är fullständigt livsfarligt för motorn. ... I de flesta fall har oljenivån i motorn sjunkit till en så låg nivå att pumpen drar i sig luft och då blir det inget oljetryck. Har du motorolja med dig i bilen ska den fyllas på, motorn startas, stoppas och sedan kollar man oljenivån med oljestickan.

Vilken lampa tänds om motortemperaturen är för hög?

Motortemperatur​-lampan lyser rött: Motorns temperatur är för hög och du bör stanna bilen omgående för att åtgärda felet. Att fortsätta köra med för hög motortemp kan allvarligt skada motorn, speciellt om motoroljan börjar koka och då slutar smörja.

Relaterade inlägg: