Vad kan man göra för att säkra sitt trådlösa nätverk?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra för att säkra sitt trådlösa nätverk?

Vad kan man göra för att säkra sitt trådlösa nätverk?

Här är några enkla åtgärder du kan vidta för att skydda ditt trådlösa nätverk och din router:

  1. Undvik att använda det förinställda lösenordet. ...
  2. Låt inte din trådlösa enhet basunera ut sin existens. ...
  3. Ändra enhetens SSID-namn. ...
  4. Kryptera dina data. ...
  5. Skydda dig mot skadlig programvara och internetattacker.

Vad gör man om man inte kan hitta en router?

Om inga nätverk visas i listan, kan din trådlösa hårdvara vara avstängd, eller så fungerar den inte ordentligt. Säkerställ att den är påslagen. Du kan vara utom räckhåll för nätverket. Försök att flytta dig närmare den trådlösa basstationen/routern och se om nätverket visas i listan efter ett tag.

Varför hittar datorn inte wifi?

Kontrollera så att wifi inte är avaktiverat, brukar finnans en knapp ovanför tangentbordet du kan trycka på om det är en laptop. ... Sök på Kontrollpanelen →\Nätverk och Internet→nätverks & delningscenter→Nätverksanslutningar och kolla så att inte det trådlösa nätverkskortet är avaktiverat.

Hur hittar man sitt nätverk?

Gå till Start , välj Inställningar > Nätverk och Internet och se om namnet på ditt trådlösa nätverk visas i listan över tillgängliga nätverk. Om du ser namnet på ditt trådlösa nätverk väljer du det och väljer sedan Anslut. Om du fortfarande inte kan se ditt trådlösa nätverk kan du försöka med lösning 3.

Hur skyddar man sitt trådlösa nätverk?

Det finns också något som kallas wps, vilket är kort för wifi protected setup, och är en standard som infördes för att göra det enklare att komma igång med trådlösa nätverk. Oftast handlar det om att en knapp ska tryckas in på routern för att etablera kontakt med en mobil enhet.

Hur sätter jag lösenord på mitt trådlösa nätverk?

Hur ändrar jag lösenordet för inloggning till min DIR-router?

  1. Steg 1: Öppna webbläsaren och ange routerns IP-adress i adressfältet (standard är 192.168.0.1). ...
  2. Steg 2: Förinställt användarnamn är admin, och lösenordet ska lämnas tomt (ingenting). ...
  3. Steg 3: Klicka på fliken Verktyg och därefter på Admin till vänster.

Kan inte hitta nätverket?

Kontrollera att datorn inte är i flygplansläge. Flytta datorn närmare routern eller åtkomstpunkten om du kan. Om nätverksnamnet inte visas kanske routern eller åtkomstpunkten inte är inställd för att sända nätverksnamnet. I så fall måste du ansluta till den manuellt.

Kan inte ansluta till Telia wifi?

Sök upp tillgängliga, trådlösa nätverk och välj det nätverk som heter Telia Wifi. Öppna därefter din webbläsare. Om du inte automatiskt kommer in på inloggningssidan för Telia Wifi kan du manuellt skriva in adressen 10.0.0.6 i webbläsarens fönster. Därefter följer du instruktionerna som följer på webbsidan du möter.

Relaterade inlägg: