Vad behöver man för att bli personlig assistent?

Innehållsförteckning

Vad behöver man för att bli personlig assistent?

Vad behöver man för att bli personlig assistent?

Lämplig utbildning för arbetet som personlig assistent kan man få genom att läsa det treåriga Omvårdnadsprogrammet eller Barn- och Fritidsprogrammet inom gymnasieskolan. Lämpliga utbildningar kan även finnas vid Yrkeshögskolor.

Vem kan jobba som personlig assistent?

måste du ha fyllt 18 år. får du bara vara anställd per arbetad timme. ur polisens belastningsregister.

Vad gör mig till en bra personlig assistent?

Ärlighet och ansvar Att ta ansvar och ärlighet är bra egenskaper för en personlig assistent. Det innebär att man aldrig ska lova saker som man inte kan hålla. När man agerar professionellt ser man till att följa de överenskommelser man har avtalat.

Är det lätt att få jobb som personlig assistent?

Många påstår att det är lätt att få jobb och jobba inom personlig assistans eftersom det dessvärre är ett yrke med ganska låg status. Att säga att det är lätt är dock fel – inte vem som helst passar att arbeta som personlig assistent och det är viktigt att man har rätt personliga egenskaper för att klara av jobbet.

Är det svårt att bli personlig assistent?

Jobbet som personlig assistent är svårt och kvalificerat. Det kräver hög social kompetens eftersom du arbetar nära en annan människa. ... Gemensamt för alla personliga assistenter är att din arbetsledare, med din hjälp, ska kunna leva ett självständigt liv efter sina egna mål och önskemål.

Hur mycket tjänar man som personlig assistent?

Lägsta lönen nedan gäller från 19 år. 1 november 2020 höjs lägsta lön med 1,8 % från 115,75 kronor till 117,83 kronor per timme. 1 november 2021 höjs lägsta lön med 1,8 % från 117,83 kronor till 119,95 kronor per timme. 1 november 2022 höjs lägsta lön med 1,8 % från 119,95 kronor till 122,11 kronor per timme.

Relaterade inlägg: