Vad ska man göra om man har ont i höften?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra om man har ont i höften?

Vad ska man göra om man har ont i höften?

En muskelinflammation i höften kan behandlas med receptfria läkemedel som minskar svullnaden och lindrar smärtan. Har smärtan inte gått över på en vecka bör du kontakta läkare. Vid lättare höftledsartros kan sjukgymnastik hjälpa, eventuellt tillsammans med läkemedel. Är besvären svåra kan man behöva operera.

Har ont i höftböjaren?

Trokanterit är vanligast hos idrottare och äldre individer. Det kan orsakas av exempelvis överbelastning, åldersrelaterade förändringar, trauma eller artros. Tillståndet är helt ofarligt och självläkande. Behandlingen består av rörelseträning som stärker muskler såsom höftböjaren i det drabbade området.

Vad gör man åt artros i tummen?

Behandling. Om du har svårt att till exempel lyfta tunga saker kan en arbetsterapeut eller en fysioterapeut göra en utredning och ge dig råd om hjälpmedel som underlättar vardagen. Du kan ofta behöva få ett stödjande bandage. En del kan behöva få en kortisonspruta för att besvären i leden ska minska.

Vad ska man äta om man har artros?

Den kost som vi rekommenderar är enligt nordiska näringsrekommendationerna och det innebär rikligt med grova grönsaker och rotsaker, fiber och fullkorn, regelbundet intag av fet fisk två till tre gånger per vecka, bra fettkvalitet, vilket innebär högt intag av omättade fetter samt att du äter regelbundet.

Kan man testa om man har artros?

Läkaren diagnostiserar artros utifrån symtomen du beskriver, undersökning av lederna och fynden på röntgenbilden.

Relaterade inlägg: