Hur känns Slemsäcksinflammation?

Innehållsförteckning

Hur känns Slemsäcksinflammation?

Hur känns Slemsäcksinflammation?

Tecken på bursit Har man en inflammation i en slemsäck är det vanligt att man blir svullen runt området där slemsäcken ligger. Är det till exempel höften som är drabbad kan den ömma om man trycker på utsidan av låret mot höftknölen, den så kallade trokantern.

Var sitter Slemsäckarna i kroppen?

Slemsäckar finns på många ställen i kroppen. De är små vätskefyllda säckar som sitter runt skelett och senor. Deras uppgift är att fungera som ett skydd och stötdämpare för skelettet och senorna vid belastning.

Vad är Skulderbursit?

Slemsäcksinflammation eller subacromail bursit kallas det när den tunna, platta och glatta säcken i axelleden svullnar upp och orsakar förträngning i axelrummet. Slemsäckens syfte är att skapa en friktionsfri glidyta mellan rotatorcuffens senor och ”taket” i axelrummet då armen lyfts upp.

Vad göra åt Slemsäcksinflammation?

Du kan ta receptfria smärtstillande läkemedel om du har mycket ont. Du kan behöva få behandling med fysioterapi, även kallad sjukgymnastik, om besvären är långvariga. Du kan också få läkemedel mot inflammation eller en kortisonspruta.

Hur botar man slemsäcksinflammation i hälen?

Irritationen av slemsäcken på baksidan av hälen försvinner oftast efter några veckor om du byter till skor som inte trycker mot hälen. Ibland kan du också behöva ändra träningsmetoder under en period eller vila.

Var sitter bursan?

Bursit innebär att slemsäcken, bursan som sitter under och runt flera av kroppens stora leder, är inflammerad. Bursans uppgift är att fungera som stötdämpare då den ligger mellan skelettdelar, muskler och hud och skiljer dessa åt.

Var sitter Slemsäckar i foten?

Runt senorna och lederna i hälen finns också så kallade slemsäckar. Slemsäckar är små vätskefyllda påsar som bland annat har till uppgift att skydda lederna och underlätta rörelserna genom att bilda vätska som fungerar som smörjmedel åt leder och senor.

Relaterade inlägg: