När ska man gå till urolog?

Innehållsförteckning

När ska man gå till urolog?

När ska man gå till urolog?

Både män och kvinnor som behöver kirurgisk eller medicinsk behandling av urinvägarnas sjukdomar kan besöka en urolog. Urologen hjälper också män med besvär från könsorganen och prostata. Du kan få bedömning, undersökning och behandling av till exempel blod i urinen, blåstömningsbesvär eller förhudsproblem.

Hur mycket tjänar en urolog?

79 200 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur undersöker man urinvägsinfektion?

· Du kan bli undersökt med ultraljud om läkaren vill se om det finns urin kvar i blåsan efter att du har kissat. Du kan bli undersökt med röntgen om njurarna behöver undersökas. Du kan få göra en undersökning som kallas cystoskopi. Då undersöks urinblåsan genom urinröret.

Vad kan man se med cystoskopi?

Under en cystoskopi för läkaren in ett cystoskop, en smal slang med belysning och kamera, i urinröret och upp till urinblåsan. Det går bland annat att se om det finns någon infektion, sten, eller cancer i urinblåsan eller urinröret.

Hur blir man av med urinvägsinfektion?

Vad kan jag göra själv?

  1. Dricka mer än vanligt.
  2. Hålla dig varm. Lägg en värmedyna eller vetekudde på nederdelen av magen där du har ont – det kan minska både smärtan och inflammationen.
  3. Använda receptfria värktabletter.

Relaterade inlägg: