Vad ska man göra om man har brutit en nagel?

Innehållsförteckning

Vad ska man göra om man har brutit en nagel?

Vad ska man göra om man har brutit en nagel?

Om den brutna nageln är för skadad för att fixa är det bästa alternativet att klippa av den och omforma den. Använd nagelklippare eller saxar för att klippa av skarpa eller skadade kanter som kan leda till vidare skada.

Kan en sprucken nagel läka?

Nageldystrofi läker oftast av sig självt, men är svårt att behandla. Om tillståndet håller i sig och inte läker, kan en läkare försöka med bortskärning av nagelabnormaliten efter konsultation.

Hur fixar man en sprucken nagel?

Applicera nagellim/genomskinligt lack på nageln du vill laga. Fäst snabbt pappersbiten med en pincett. Släta ut pappret från ojämnheter och bubblor med en manikyrpinne eller annat föremål. Det gör ingenting att det kommer lite papper utanför fria kanten för det ordnar du sedan.

Vad gör man åt nageltrång på stortån?

Du kan pröva att avlasta trycket när du har nageltrång:

  1. Mjuka upp nageln i ljummet vatten en stund.
  2. Fila försiktigt på den bit av nageln som trycker mot huden så att den blir mindre vass.
  3. Försök att peta in en liten bit kompress fuktad med vatten under nagelkanten för att lätta på trycket.

Kan en nagel växa fast igen?

Det går inte att få en nagel att fästa igen, men det går att göra något åt bakterierna och svampen som nu har lätt att få fäste. ... Då kan nageln bli missbildad för alltid. Detta kan du göra: Förhoppningsvis är nageln normal när den växer ut på nytt. Om inte – sök hjälp för att ta reda på vad som blivit fel.

Hur lång tid tar det för en nagel att läka?

Fingernaglar och tånaglar drabbas ofta av helt olika problem. De växer dessutom olika fort – en fingernagel växer ut på ungefär ett halvår, medan en tånagel tar 12-15 månader på sig.

Relaterade inlägg: