Vad gör man om man har en tånagel som lossnat?

Innehållsförteckning

Vad gör man om man har en tånagel som lossnat?

Vad gör man om man har en tånagel som lossnat?

Det är inte ovanligt att nageln, vid blå nagel, lossnar från huden efter ett par veckor. Det är blödningen som gör att nageln släpper från huden. Om du känner dig otrygg med att behandla på egen hand eller om du är allmänt orolig ska du kontakta din vårdcentral som kan hjälpa dig med dina besvär.

När blir nageltrång farligt?

Om nageltrång Besväret kan både uppstå av yttre faktorer, som för trånga skor, och genetiska faktorer, som att naglarna är väldigt inrullade. Nageltrång kan vara mycket smärtsamt och kan i värsta fall leda till blodförgiftning. Därför är det viktigt att det behandlas i tid.

Kan nagelsvamp sprida sig till huden?

Nagelsvamp överförs genom smitta från andra människor – det är därför du lätt får svamp på fötterna eller naglarna om du har gått på fuktiga golv där även andra har gått barfota. Nagelsvamp och fotsvamp är däremot ovanligt hos barn.

Är nagelsvamp ett virus?

Nagelsvamp - symptom och information. Nagelsvamp är en relativt vanlig infektion och förekommer hos upp till 10 % av Sveriges befolkning. Oftast orsakas svampangreppet av så kallade trådsvampar (dermatophyter) som tillhör släktet Trichophyton.

Relaterade inlägg: