Vad kan man göra åt ögoninflammation?

Innehållsförteckning

Vad kan man göra åt ögoninflammation?

Vad kan man göra åt ögoninflammation?

Ögoninflammationer som beror på bakterier brukar också läka av sig själv, men ibland kan en behandling med antibiotika i droppar eller salva behövas. En läkare skriver ut ett recept på salva eller droppar om din inflammation konstaterats bero på bakterier och inte går över med hjälp av rengöring.

Varför blir man röd på ögonlocken?

Det kan till exempel bero på miljöfaktorer och levnadsvanor, att en blodåder i ögat brister, att ögonen är torra, att du fått något föremål eller frätande ämne i ögat, att du utsatts för starkt ljus, en infektion eller inflammation, grön starr, att du är allergisk eller att du har besvär från ögonlocken.

Varför får man hängande ögonlock?

Den vanligaste orsaken till hängande ögonlock hos vuxna är nedsatt elasticitet i senan till muskeln som lyfter ögonlocket. Andra orsaker kan vara medfödd svaghet i ögonlockets lyftarmuskel, muskelsjukdom eller sjukdom i nerven som styr lyftarmuskeln.

Varför får man påsar under ögonen?

Påsar under ögonen kan bero på många olika saker. Det kan vara ärftligt och komma med åldern när huden blir slappare, men det kan även bero på allergi, för lite sömn samt ett högt saltintag vilket bidrar till vätskeansamlingar i kroppen.

Varför får man vagel i ögat?

En vagel går oftast över av sig själv inom ett par veckor. Vaglar uppstår när det kommer in bakterier i en talgkörtel i ögonlocket. Om du har haft en vagel en gång är det vanligt att du får nya. En vanlig orsak till återkommande vaglar är torra ögonlockskanter, en annan är kronisk ögonlocksinflammation.

Relaterade inlägg: