Hur tar man sig till Brännö?

Innehållsförteckning

Hur tar man sig till Brännö?

Hur tar man sig till Brännö?

Till Brännö tar du dig enkelt och snabbt från centrala Göteborg med reguljär båttrafik. Västtrafiks båtlinjer 2 avgår från Stenpiren och stannar också till på Saltholmen som ligger en dryg halvtimme från stadskärnan. Dessa båtar går varje dag, året runt.

Vilken kommun tillhör Brännö?

Gothenburg Municipality Brännö/Municipalities

Varför heter det Brännö?

Namnet Brännö är mycket gammalt. Redan i de isländska sagorna nämns Brännöarna, som den plats där vikingarna samlades till marknad. Bland forskare har man diskuterat uppkomsten av namnet. Den vanligaste tolkningen är att det syftar på bränningar från havet.

Hur tar man sig till Vrångö?

Båt från Stenpiren i city Färjorna från Stenpirens resecentrum till de södra öarna i skärgården går numera året runt. Hela turen Stenpiren–Styrsö–Donsö–Vrångö tar cirka 1 timme och 35 minuter med båtlinje 281 och är ett smidigt alternativ till att ta spårvagn/buss till Saltholmen och där byta till båt.

Finns det gästhamn på Brännö?

Det här är egentligen ingen gästhamn för nästan all tänkbar service saknas. Det är emellertid en väldigt barnvänlig naturhamn, med plats för 20-30 båtar på svaj eller vid SXK dubbar efter berget i södra delen av viken. Småbåtar lämnar i regel de yttre dubbarna till djupgående segelbåtar.

Får man tälta på galterö?

På de mer kända och befolkade öarna, som Styrsö, Brännö och Vrångö kan det vara svårare att hitta platser, men där det finns stränder kan man i allmänhet också hitta platser att tälta. Galterö och delar av Styrsö är naturreservat och man får därmed inte sätta upp tält.

Relaterade inlägg: