Hur tar man bort myror från fruktträd?

Innehållsförteckning

Hur tar man bort myror från fruktträd?

Hur tar man bort myror från fruktträd?

Egentligen är det inte myrorna i sig som är skadegörare på växter, utan när träden/buskarna är angripna av bladlöss, då kommer myrorna. De kommer för att ”mjölka” lössen på deras söta honungsdagg. Så det är lössen som ska bekämpas med ekologisk växtvårdsmedel, till exempel med insektssåpa, för att bli av med myrorna.

Vad är myror bra för?

Myrorna samlar denna honungsdagg och i utbyte skyddar de bladlössen från rovdjur som skalbaggar och spindlar. Detta hjälper bladlössen att upprätthålla en livskraftig bladluskoloni. Dessutom skyddar myrorna de matresurser som bladlössen behöver genom att hålla växtätande insekter borta från bladen.

Hur får man bort myror i trädgården?

Kanel, peppar och kaffesump kan ofta hålla myrorna borta. Kokande vatten direkt i myrboet dödar omedelbart många av myrorna. Häll fin sand direkt i myrboet – och använd den i fogarna mellan plattorna. Då blir det svårt att bygga vidare i boet.

Hur blir man av med Hästmyror?

Täta huset i ventiler, springor och hål där myrorna kan ta sig in. Montera insektsnät där så behövs. Städa bort spill från sötsaker, förslut livsmedel med täta förpackningar. Ta bort ruttnande stubbar och stockar från tomten och husets närhet.

Relaterade inlägg: