Vad gör större Bakdrev?

Innehållsförteckning

Vad gör större Bakdrev?

Vad gör större Bakdrev?

ex. mountainbike). (Tyngre drev) Ett större drev fram eller mindre bak ger möjlig högre toppfart. (Lättare drev) Ett mindre drev fram eller större drev bak ger lägre toppfart.

Är det olagligt att byta drev?

Så fort som du ändrar så att motorn går annorlunda är det olagligt. Kan även tillägga att om det är en EU moped får du inte ändra någonting enligt lag, varken Motor eller chassimässigt.

Vilken storlek på drev?

Satsar du på toppfart så är det stort framdrev och litet bakdrev som gäller, men samma här, inte för stort fram för då blir mopeden alldeles för svag i uppförsbackar eller liknande. Så, vilken är den vanligaste drevningen när man trimmar? 13T framdrev och 52T bakdrev brukar funka fint när man trimmar.

Hur funkar drevning?

Det krävs 6,36 varv på motordrevet för att bakhjulet ska snurra ett varv med 11/70 drevning och "endast" 4,4 varv på motordrevet för att få ett på bakhjulet med 12/53, man ser ju enkelt vilken som går lättast men då har man passerat gränsen av vad som är effektivt och det är alltså ingen mening att dreva för lätt.

Får man byta drev på moped?

- Att byta drev på din moped är inte allt för svårt. ... - Man kan köra med orginal drevningen när man trimmar men helst ska man byta drev. - Är kuggarna slitna eller om kedjan hoppar kuggar så ska man byta drevet. - Man ska inte köra med allt för litet framdrev och inte heller allt för stort.

Hur byter man drev?

byter dy framdrev på din cykel

  1. Ta av kedjan. Det första steget är att demontera kedjan. ...
  2. Demontera vevpartiet. För att komma åt cykelns främre drev måste du vanligtvis lossa på vevpartiet. ...
  3. Ta bort det gamla drevet. ...
  4. Montera kedjeskydd och vevparti.

Vilken kedja till Crescent Compact?

Bakdrev Leleu 42 kugg Crescent mfl. Passar Compact mfl från 1972 och upp.

Vilket drev passar?

Ska du cykla i bergen behöver man färre tänder än om man ska bomba på “schlätta”. Till exempel fungerar 53/39 kan prima på platten medans ett kompakt 50/34 passar bättre i branta stigningar. Bilden härunder finns även på vänsterkanten i vår webshop när du bläddrar bland drev.

Relaterade inlägg: