Vad ingår i skolhälsovård?

Innehållsförteckning

Vad ingår i skolhälsovård?

Vad ingår i skolhälsovård?

Skolhälsovård[redigera | redigera wikitext] Skolhälsovården skall främst vara förebyggande och omfatta hälsokontroller och enkla sjukvårdsinsatser. För elever i särskolan och specialskolan skall det även ingå särskilda undersökningar med anledning av deras funktionsnedsättningar.

Vad kan skolsköterskan hjälpa till med?

Skolsköterskan ger råd och stöd om exempelvis hälsa, sömn, kost och stress till enskilda elever, elever i grupp och hela skolan. Skolläkare: gör hälsoundersökningar och utredningar. Träffar barn som på grund av någon sjukdom, något hälsoproblem eller någon funktionsvariation behöver stöd för att klara skolan.

Är skolsköterskor sjuksköterskor?

Skolsköterskor är sjuksköterskor som jobbar på grund- och gymnasieskolor.

Hur blir man skolsköterska?

Programmet vänder sig till dig som är sjuksköterska och vill specialistutbilda dig till skolsköterska. Efter godkänd utbildning har du en specialistsjuksköterskeexamen med inriktning skolsköterska och en magisterexamen i omvårdnad. Skolsköterskeprogrammet går att läsa på halvfart (2 år).

Vad tjänar en skolläkare?

79 200 kronor Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Relaterade inlägg: