Vilka sjöng med Povel Ramel?

Innehållsförteckning

Vilka sjöng med Povel Ramel?

Vilka sjöng med Povel Ramel?

Ni får möta solosånger Povel Ramel skrev dels för sina primadonnor Monica Zetterlund, Brita Borg och Wenche Myhre, dels till sig själv eller parhästen Martin Ljung.

Var en Povelrevy på?

Povel Ramel-sällskapet. Sommarfräknar Povels första riktiga revy sätts upp 1939 på sommaren i kurorten Källviksbrunn utanför Västervik, där han också jobbar som restaurangpianist. Läs mer! I december månad 1939 deltar Povel i en talangrevy på Folken i Stockholm, "Vi som vill opp".

Vem sjunger visan nyårslöftet?

En av de första producenterna för programmet, Povel Ramel, är givetvis med. Han reciterar Grynkorv ur sin nyligen utkomna bok "Lingonben" och överlämnar boken till Sigge som en gåva. Som avslutning framför Povel sin gamla visa Nyårslöften (Försakelsevisa anno 19xx), med anor från sent 40-tal.

Hur många låtar har Povel Ramel gjort?

Povel Ramel-sällskapet. Bortåt tusen låtar har Povel komponerat och/eller skrivit text till. Naturbarn, Sorglösa brunn, The Gräsänkling Blues, Ta av dej skorna och många andra nummer är välkända och tillhör den svenska kulturskatten.

Vad heter Povel Ramels barn?

Lotta Ramel Mikael Ramel Povel Ramel/Children

Var föddes Povel Ramel?

, Östermalm, Stockholm, Sverige Povel Ramel/Born

Vem skrev skutan i Halmstad?

Skutan i Halmstad — Ivan Berg | Last.fm.

När tappade Povel Ramel håret?

Jag tycker att det var alldeles nyss som jag fyllde 70. Men du känner att du åldras? - Ja, det är såna där småkrämpor, lite stelhet i lederna och så. Men jag har turligt nog rätt hygglig hälsa, frånsett en gammal fotskada som inträffade 1924 när jag var två år.

Vad dog Povel Ramel av?

Hjärt- och kärlsjukdom Povel Ramel/Cause of death

Vem är Lotta Ramel gift med?

Ted Gärdestad1976–1978 Lotta Ramel/Spouse Lotta Ramel är dotter till Povel och Susanna Ramel samt syster till Mikael Ramel och halvsyster till Marianne Gillgren och Carina Gillgren. Hon var 1976–1978 gift med Ted Gärdestad. Med Johan H:son Kjellgren har hon sonen Jim Ramel Kjellgren och med Ola Fuchs dottern Lycke Fuchs Ramel.

Relaterade inlägg: