Hur var det att leva på 1960-talet?

Innehållsförteckning

Hur var det att leva på 1960-talet?

Hur var det att leva på 1960-talet?

1960-talet började ungdomar lyssna på rockmusik och hippierörelsen uppstod. Samtidigt pågick kalla kriget, en period av mycket spända relationer mellan öst och väst.

Hur såg samhället ut under 1960-talet?

Det tidiga 1960-talet präglades, precis som 1950-talet, av stor framstegsoptimism, och omfattande stadssaneringsprojekt genomfördes under dessa år i många svenska städer - under växande kritik, då omfattande rivningar av äldre stadskärnor i regel blev en följd. Teknikens utveckling var på stor framgång.

Hur var samhället under 60-talet?

Under detta årtionde skedde mycket omvälvande, kreativt och nyskapande som präglades av stor framstegs samhälle samt teknikens utveckling i Sverige och andra delar i världen. Men 60-talet dominerades mest av den politiska innebörden runt omkring världen. ... Men när det verkligen började nalkas ett krig var under 60-talet.

Vad hade man för kläder för 100 år sedan?

Under hade de långa stickade strumpor, ofta randiga eller i mörka färger. Över klänningen bars ofta ett förkläde som såg ut som en slags ärmlös klänning, och som knäpptes bak. Axelpartierna kunde vara dekorerade med volanger. Som ytterplagg användes jackor eller kappor av ylle.

Relaterade inlägg: