Hur delas arbetsmarknaden upp enligt EU?

Innehållsförteckning

Hur delas arbetsmarknaden upp enligt EU?

Hur delas arbetsmarknaden upp enligt EU?

Enligt fördraget och beslut i ministerrådet ska EU:s ledare träffa arbetsmarknadens parter två gånger per år för att diskutera frågor som exempelvis tillväxt och sysselsättning. Det kallas för sociala toppmöten och hålls precis före ordinarie EU-toppmöten i mars och oktober.

Vad innebär arbetsmarknadsfrågor?

Arbetsmarknadspolitik är politiska åtgärder, i första hand statliga åtgärder, för att öka sysselsättning, minska arbetslöshet och förbättra hur arbetsmarknaden fungerar. Arbetsmarknadspolitiken är en del av den ekonomiska politiken och genomförs i form av olika arbetmarknadspolitiska åtgärder.

Vilken påverkan har EU rätten på den svenska arbetsrätten?

Den fria rörligheten för personer och tjänster ligger inom området för den arbetsrättsliga regleringen och får på så sätt konsekvenser för den svenska arbetsrätten. ... Sverige har kritiserats för att inte begära förhandsavgöranden tillräckligt ofta och att inte implementera EU-rätten på korrekt sätt.

Vilka teman bestämmer man på arbetsmarknaden?

Parterna på arbetsmarknaden, det vill säga arbetstagarna och arbetsgivarna, har egna organisationer som har som uppgift att företräda den egna partens intressen. Arbetstagarnas organisationer kallas för fackförbund, medan arbetsgivarnas organisationer kallas för arbetsgivarförbund.

Relaterade inlägg: