Vad betyder Boverket?

Innehållsförteckning

Vad betyder Boverket?

Vad betyder Boverket?

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, stadsutveckling, byggande och boende. Verket är central myndighet för frågor om byggd miljö och hushållning med mark- och vattenområden, för fysisk planering, byggande och förvaltning av bebyggelsen och för boende- och bostadsfinansieringsfrågor.

Är BBR en lag?

Boverkets byggregler, BBR, är en samling av föreskrifter och allmänna råd som fastställs av Boverket och gäller svenska byggnader. I PBL, PBF, BBR och EKS finns statens minimikrav på det som byggs. ... BBR är indelat i följande avsnitt: Inledning beskriver bland annat det juridiska sambandet mellan lagar och föreskrifter.

Vad Boverkets bygg regler innebär?

BBR innehåller krav och råd om tillgänglighet, bostadsutformning, rumshöjd, driftsutrymmen, brandskydd, hygien, hälsa och miljö, bullerskydd, säkerhet vid användning och energihushållning. En föreskrift är en bindande regel som ska följas, till skillnad från ett allmänt råd.

Vad menas med BBR?

Boverkets byggregler, BBR, är de viktigaste föreskrifterna för byggandet. Det är framför allt genom kontrollen av hur dessa föreskrifter uppfylls, som hela byggstartsprocessen är uppbyggd.

Vad menas med allmänt råd BBR?

Ett allmänt råd anger hur någon kan eller bör göra för att uppfylla den tvingande regeln som det allmänna rådet är kopplat till. Byggherren måste inte följa allmänna råd. Men om byggherren gör som det står i det allmänna rådet får denne anses ha uppfyllt den bindande regel som rådet hör till.

Relaterade inlägg: