Vad är den ekonomiska globaliseringen?

Innehållsförteckning

Vad är den ekonomiska globaliseringen?

Vad är den ekonomiska globaliseringen?

Globalisering är en ekonomisk, kulturell och politisk process som innebär att världens länder knyts närmare varandra. I allmänt språkbruk har globalisering kommit att syfta på den ekonomiska integrationen mellan olika nationella ekonomier.

Hur märks globaliseringen inom företag?

Globalisering har skapat nya möjligheter för företag att specialisera sig – och öka graden av FoU, innovation och investeringar i dess verksamheter. Globalisering har gjort det lättare för nya företag att slå sig in på marknader och konkurrera med stora och etablerade bolag.

Hur märks globaliseringen i Sverige?

Globaliseringen märks i din vardag I stort sett varje mindre svensk stad har en rad butiker med olika grad av exotiskt innehåll, och i de stora matbutikerna presenteras nästan dagligen nya varor och märken från olika delar av världen. När vi handlar kläder kommer de från Vietnam, Bangladesh eller Turkiet.

Hur har globaliseringen växt fram?

Globaliseringen tog fart under efterkrigstiden Under efterkrigstiden bildades också flera stora internationella organisationer och nätverk genom vilka handel och kultur spreds. Detta har resulterat i att världshandeln har växt kraftigt och fortare än ekonomin i stort.

Relaterade inlägg: