Vad kan räknas som fel vid en utförd tjänst?

Innehållsförteckning

Vad kan räknas som fel vid en utförd tjänst?

Vad kan räknas som fel vid en utförd tjänst?

Om du skadar något när du utför tjänsten är du skyldig att ersätta konsumenten för skadan. Det kan till exempel vara dörren som ska målas eller annan egendom som tillhör konsumenten.

Vad har du som kund för rättigheter?

Vilka rättigheter har jag som konsument?

  • Påföljder vid felaktig vara. Är varan felaktig kan du kräva avhjälpande, omleverans, prisavdrag eller ersättning för att avhjälpa felet eller häva köpet. ...
  • Öppet köp. Öppet köp innebär att du får pengarna tillbaka om du ångrar ett köp inom en viss tid. ...
  • Bytesrätt. ...
  • Ångerrätt. ...
  • Garanti.

I vilka situationer gäller distans och hemförsäljningslagen?

Distans- och hemförsäljningslagen gäller när ett företag säljer varor eller tjänster till en konsument på distans, till exempel via e-handel. ... Lagen är tvingande till konsumentens fördel. Det betyder att en säljare inte får ge konsumenten sämre villkor än de som finns i lagen.

För vilka gäller köplagen?

När gäller köplagen? Alla köp av varor mellan privatpersoner, det vill säga när du köper något av eller säljer något till en annan privatperson. Med varor menas lös egendom som till exempel bilar, kläder, vitvaror och möbler. När ett företag säljer varor till ett annat företag.

Vad kan en kund som är missnöjd med en tjänst göra?

När tjänsten är felaktig kan du i första hand kräva att felet kostnadsfritt rättas till. Om företaget inte kan rätta till felet eller inte gör det inom rimlig tid kan du istället kräva prisavdrag. Prisavdragets storlek ska motsvara vad det kostar för dig att få felet åtgärdat.

Relaterade inlägg: