Vad är en svensk tiger?

Innehållsförteckning

Vad är en svensk tiger?

Vad är en svensk tiger?

verb: Att uppmana befolkningen att hålla tyst. Att tiga, om svenska angelägenheter. substantiv: Att svensken i allmänhet skulle uppfattas som stark, smidig och lite farlig, som kattdjuret tigern. Att vara stark i den rådande situationen.

Är Beredskapens Tiger?

Den blågulrandiga tigern spreds till caféer, tågkupéer, restauranger, företag, personalutrymmen, på baksidan av alla militära inskrivningsböcker, på resväskor, brevpapper och kuvert och till och med i hemmen som broderi. ”EN SVENSK TIGER” blev en symbol för hela kampanjen och ett starkt minne för alla som upplevde ...

Var en tiger?

Tiger (Panthera tigris) är ett kattdjur som endast lever i Asien. Tigern är det största nu levande kattdjuret. Man delar upp de idag förekommande bestånden i sex underarter. Utöver detta känner man till tre utdöda underarter.

Vad handlar Aron Flams bok om?

Boken behandlar ämnet Sveriges, den svenska regeringens och Socialdemokratins agerande före, under och efter andra världskriget beträffande den svenska handeln med Nazityskland och tystnaden om detta efter kriget.

Hur många soldater hade Sverige under andra världskriget?

I februari 1940 ökades Sveriges beredskap till 300 000 man och under andra perioder låg beredskapsnivån på 150 0 000 inkallade. Även då Sverige ville vara neutralt under kriget gjorde Tyskland upprepade försök att rekrytera svenska soldater för att bära tysk uniform.

Vem sa Finlands sak är vår?

I Sverige samlades alla goda krafter under den av journalisten och diplomaten Sven Dahlman myntade och klassiskt vordna parollen: ”Finlands sak är vår”.

Relaterade inlägg: