Hur förkortas dennes?

Innehållsförteckning

Hur förkortas dennes?

Hur förkortas dennes?

Dennes | SO | svenska.se.

Hur använder man ordet dessa?

Dessas, till sist, är ägandeformen av det demonstrativa pronomenet dessa, pluralis av denne, denna, detta. Dessa former är rätt skriftspråkliga. I ledigare språk använder man de här eller de, deras: De här formerna, dom formerna (talspråk), deras användning.

Hur förkortas med familj?

= fabrik(ör). fam. = familj. farm.

Hur förkortar man storlek?

Enligt Norstedts förkortningsordbok: stl.

Kan man säga dessa?

Särskilt om man kommer från södra eller västra Sverige kan man säga denna eller detta. Det är det vanliga sättet att uttrycka sig på på flera av götamålen. ... Många av oss i södra Sverige har svårt att förstå att vi inte ska få använda våra demonstrativa pronomen denna, detta, dessa i tal.

Vad betyder ordet skolka?

Skolk innebär ogiltig frånvaro, oftast från den obligatoriska skolgången. I folkmun betraktas medveten frånvaro som skolk, medan oavsiktlig frånvaro exempelvis i samband med att man försover sig, inte betraktas som skolk, även om båda faller under benämningen "ogiltig frånvaro".

Hur förkortas med mera?

Fråga: Ska man förkorta med mera med eller utan punkter? Svar: Båda skrivsätten är korrekta, men vi rekommenderar m.m. med punkter.

Kan förkortas G?

Gement g. Symbol för gram, den prefixlösa enheten i SI:s viktskala (kilogram räknas som grundenhet), del av cgs-systemet. Symbol för tyngdacceleration, även som konstant för jordens tyngdacceleration.

Vad står STL för?

Structured Text Language, vilket kan jämföras med ett icke objektbaserat högnivåspråk. STL (telekommunikationsföretag) STL (filformat) – ett filformat för tredimensionella modeller. Schottky Transistor Logic en logikkretsfamilj.

Vad betyder strl?

Andra sätt att ange kläders storlek är att ange storleken utifrån antal centimeter eller inch (det vill säga tum) antingen med utgångspunkt ifrån användarens mått eller från klädernas mått. Barnstorlekar brukar anges som barnets kroppslängd (centilong).

Relaterade inlägg: