Är trikoloren?

Innehållsförteckning

Är trikoloren?

Är trikoloren?

Trikolor ("trefärgad") är en vexillologisk term för en flagga som har tre lika stora vågräta eller lodräta fält i olika färger. En flagga med två fält i olika färger kallas bikolor. ... Ett exempel på trikolor är Frankrikes flagga, som ibland helt enkelt kallas för Trikoloren.

Varifrån kommer namnet trikoloren?

Flaggan började användas 1794 under franska revolutionen och kom ifrån det officiella nationalkonventet den 27 pluviôse år 2 (15 februari 1794). Den kallas ofta helt enkelt för Trikoloren (franska:Le drapeau tricolore, "den trefärgade flaggan", kort: Le tricolore, "den trefärgade"), eftersom den är en trikolor.

Vilken färg har Frankrikes flagga?

Frankrikes flagga är en trikolor med vertikala fält i färgerna blått, vitt och rött. Flaggan antogs under franska revolutionen den 15 februari 1794 och har proportionerna 2:3.

Hur gammal är danska flaggan?

När världens äldsta nationsflagga, Dannebrogen, fyller 800 år den 15:e juni firas det med stor flaggfest i både Aarhus och i Köpenhamn. Dessutom kommer den danska flaggan vaja och dekorera den estniska huvudstaden Tallinn. Under året har detta jubileum firats med över 800 olika projekt.

Vad betyder den franska liljan?

Den franska liljan har ibland ursprungligen varit en spjutspets, ibland en svärdslilja. Genom äktenskap hamnade den i Medicis vapen och blev därigenom en symbol för Florens. Den florentinska liljan och den bourbonska kan skiljas åt genom att den förra har ståndare.

Relaterade inlägg: