Vad betyder namnet Lorens?

Innehållsförteckning

Vad betyder namnet Lorens?

Vad betyder namnet Lorens?

Lorens eller Lorentz är en form av latinets Laurentius "den lagerkrönte".

Vad är Lagerkrönte?

Se nedan vad lagerkröna betyder och hur det används på svenska. Lagerkröna betyder ungefär detsamma som lagerkransa.

Vad betyder namnet Gunilla?

Betydelse: Kvinnonamnet Gunilla är en latiniserad form av Gunhild som är sammansatt av orden gunnr och hild som båda betyder strid. Kvinnonamnet Gunhild är ett fornnordiskt namn som betyder stridsmö.

Vad betyder namnet Ingela?

Ingela är en yngre form av det fornsvenska namnet Ingel (ursprungligen Ingiäld) som är bildat av gudanamnet Ing. Det kan även vara en diminutivform av Inga. Det äldsta belägget i Sverige är från år 1692.

Hur många heter Lorens?

Lorentz eller Lorens är ett mansnamn som är en tysk form av det latinskanamnet Laurentius. Namnet är relativt ovanligt, speciellt som tilltalsnamn. 31 december 2005 fanns det totalt 1411 personer i Sverige med namnet Lorentz eller Lorens, varav 248 med det som tilltalsnamn.

Vem har namnsdag 15 1?

De som har namnsdag den 15 / 1 är Lalla, Larry, Laura, Laurens, Laurentia, Laurentius, Lauri, Laurina, Lauritz, Lawrence och Lorentz.

Hur många killar heter Gunilla?

Ingen eller högst en man heter Gunilla i förnamn. 100% av alla som heter Gunilla i förnamn är kvinnor.

Hur många heter Gunilla Sverige?

Äldsta belägg i Sverige, år 1473. Namnet var något av ett modenamn på 1940-talet och 1950-talet, men är inte så vanligt numera. 31 december 2005 fanns det totalt 55 335 personer i Sverige med namnet,varav 27 441 med det som tilltalsnamn.

Hur många heter Ingela?

Ingela hade en popularitetstopp på 1960- och 70-talen, då Robert Broberg 1969 gjorde en låt om en person med det namnet. Idag är namnet dock mycket ovanligt som tilltalsnamn bland de yngre. Den 31 december 2008 fanns det totalt 20 007 personer i Sverige med namnet, varav 12 533 med det som tilltalsnamn[1].

När har Ingela namnsdag?

Namnsdag 7 November. Stjärntecken den som är född den här dagen har stjärntecknet Skorpionen.

Relaterade inlägg: