Hur går en tjurfäktning till?

Innehållsförteckning

Hur går en tjurfäktning till?

Hur går en tjurfäktning till?

Under en tjurfäktning dödas sex tjurar av tre matadorer. I den första akten attackeras tjuren av picadorer, män eller kvinnor till häst som stöter sina två och en halv meter långa, stålspetsförsedda lansar i tjurens nacke. Tjuren försvarar sig genom att upprepade gånger attackera och stånga i hästens skyddsmadrass.

Har man fortfarande tjurfäktning?

Tjurfäktning är sedan 20-talet år förbjudet på Kanarieöarna och sedan 2010 även i Katalonien. Den har sitt starkaste fäste i sydliga Andalusien med Sevilla som huvudort. Det politiska partiet Pacma, som strider för djurens rätt och vill förbjuda tjurfäktningen, har på senare år vunnit allt flera anhängare.

Vad kallas Tjurfäktarens röda skynke?

Muleta är det röda skynke lagd runt en kort trästav som en tjurfäktare använder vid tjurfäktningens avslutande del, tercio de muerte. Det sägs ha införts av Francisco Romero 1726.

Varför blir tjurar arga när de ser rött?

Det är naturligtvis viftandet med skynket som drar åt sig tjurarnas uppmärksamhet. Att rött eller någon annan färg skulle göra dem aggressivare är osant. "Du kan vifta med ett par skitiga kalsonger också, det spelar ingen roll" som professor Sjölander formulerar det.

Relaterade inlägg: