Vad heter Norges största sjö?

Innehållsförteckning

Vad heter Norges största sjö?

Vad heter Norges största sjö?

Mjøsa[redigera | redigera wikitext] Mjøsa är Norges största insjö och är delad mellan de båda fylkena Viken och Innlandet. Arealen är 368 km² och sjön är belägen 123 meter över havet.

Vilken är större Vänern eller Vättern?

Vänern är också Sveriges mest vattenrika sjö och har en volym på cirka 153 000 miljoner m3. Vättern är näst största sjö, både avseende ytan och vatten volymen (cirka 78 000 miljoner m3). Sveriges djupaste sjöar finns i de nordligaste delarna är landet. Djupast är Hornavan, med ett största djup av 228 m.

Vad är Sveriges största sjö?

  • Sveriges största sjö är Vänern. Vänern är också den tredje största sjön i Europa. V Vänern är större än de tio sjöarna före på listan tillsammans. Vänern är så pass stor att den brukar kallas ett innanhav.

Vad är Sveriges tredje största sjö?

  • Sveriges tredje största sjö Mälaren har en spretig form med många armar och öar. Den rinner ut i Östersjön genom Stockholm och Södertälje, och ungefär två miljoner människor [2] får sitt dricksvatten härifrån. 2. Vättern.

Vilken är Finlands största sjö?

  • Största sjön: Saimen Finlands största sjö heter Saimen och är lika vacker som den är stor, alltså väldigt. Saimen är hela 4 400 kvadratkilometer stor och klockar in som Europas fjärde största sjö efter Ladoga, Onega och Vänern.

Relaterade inlägg: