Hur många piercingar kan man ha i tungan?

Innehållsförteckning

Hur många piercingar kan man ha i tungan?

Hur många piercingar kan man ha i tungan?

Du kan ha flera piercingar i tungan, men vi rekommenderar att du gör en åt gången. Barbell är det vanligaste smycket även om någon enstaka har en liten ring ute på tungspetsen. Hålet i tungan kan töjas ut så du kan ha en tjockare barbell eller en plugg.

Är det farligt att göra Tungpiercing?

Riskerna är flera I värsta fall kan infektionen sprida sig till munbotten och bli livshotande. Tänder kan få sprickor om du råkar bita i metallprydnanden. Tänderna kan utsättas för nötning om smycket kommer åt dem gång på gång. Även tandköttet kan bli sårigt och ta skada.

Hur länge gör det ont i tungan efter piercing?

Tungan kan svullna ganska ordentligt under några dagar efter att du gjort din tungpiercing. Om detta sker så är det oftast som mest svullet dagen efter du piercat tungan. Svullnaden brukar gå ned ganska fort och efter några dagar så är du oftast bara öm i tungan. Tungan svullnar inte upp på alla.

Hur lång Tungpiercing ska man ha?

Som nämnt ovan är det vanligt med ett smycke som håller 16 mm i längden, men det finns också mindre såsom 14 mm och 12 mm. Tjockleken brukar vara 1,2 mm.

Vilken längd på Tungpiercing?

Storleksguide för rätt längd på stav till din piercing
Snibb (Vanligt hål i örat)6mm
Tungpiercing12-14mm
Bröstvårta/ Nipple piercing12-14mm (10mm för killar)
Läpp (Sida)7-8mm
Medusa7-8mm

Vad kan hända om man piercar tungan?

Vid piercing i tunga och läppar kan du få skador på tänder, tandkött och slemhinna. Det finns en viss risk att du biter sönder en tand mot din piercing. ... Piercing i tungan kan också påverka känseln i tungan, talet och ge tuggsvårigheter.

Relaterade inlägg: