Vad är Villa Villekulla?

Innehållsförteckning

Vad är Villa Villekulla?

Vad är Villa Villekulla?

DET RIKTIGA VILLA VILLEKULLA Originalhuset från SVTs filmer om Pippi Långstrump. ... Du visste väl att filmerna ”Pippi på de sju haven” och ”Pippi på rymmen” spelades in här på Kneippbyn. Vid filminspelningarna användes endast husets exteriöra delar, alla inomhusscener spelade in i filmstudios.

Vad heter Pippi på riktigt?

Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump är en märkvärdig flicka. Hon har en mamma som är en ängel i himlen och en pappa som är kung på Kurrekurreduttön i Söderhavet – dessutom är hon starkast i världen.

Var Pippis hus?

Huset som användes i filmatiseringarna ligger vid Kneippbyn på Gotland och byggdes 1902. Fram till 1970-talet stod huset i en trädgård vid Gotlands regemente (P 18) söder om Visby och var P 18:s gamla förvaltarbostad. Senare flyttades villan till Kneippbyns sommarland, tre kilometer bort.

Var Herr Nilsson?

Herr Nilsson är Pippis apa, en markatta, som hon har fått av sin pappa. Han sitter ofta på Pippis axel. När Pippi Långstrump filmatiserades på 60-talet spelades herr Nilsson av en dödskalleapa som hade lånats in från en Stockholmsfamilj.

I vilken stad spelades Pippi in?

Visby är staden där filmerna om Pippi Långstrump spelades in och vår guide tar er med på en knasig tur i Pippis fotspår.

Relaterade inlägg: