Vad gör en gruppchef inom polisen?

Innehållsförteckning

Vad gör en gruppchef inom polisen?

Vad gör en gruppchef inom polisen?

Uppdraget som gruppchef för utredning/verkställighet Du har särskilt ansvar för sektionens utredning/verkställigheter och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Vem äger Polismyndigheten?

Polismyndigheten är organiserad i sju polisregioner, åtta nationella avdelningar samt rikspolischefens kansli. I myndigheten ingår även Polismuseet och Avdelning för särskilda utredningar, tidigare kallad Interna utredningar. Polisregionerna har helhetsansvar för polisverksamheten inom ett angivet geografiskt område.

Vem har ansvar för polisen?

Polismyndigheten är en enrådsmyndighet, och leds av en chef som inför regeringen ensam bär ansvaret för myndighetens verksamhet. Det är regeringen som utser rikspolischefen. Totalt består myndigheten av nästan 34 000 medarbetare.

Vad tjänar en polis gruppchef?

Här nedanför visar vi en tabell och en graf hur fördelningen ser ut mellan kvinnor och män och hur utvecklingen har sett ut de senaste åren....Löneskillnader mellan män och kvinnor.
ÅrMedellön kvinnorMedellön män
201759 200 kronor62 000 kronor
201861 100 kronor64 300 kronor
201963 000 kronor65 600 kronor

Är rikspolischefen polis?

Rikspolischefen är myndighetschef för Polismyndigheten, som sorterar under Justitiedepartementet. Innehavaren av rikspolischefsposten är den högste polisiäre chefen i Sverige. Denna roll är den svenska motsvarigheten på det som oftast på engelska kallas Comissioner of Police.

Relaterade inlägg: