Vad heter priset som delas ut till brottare varje år?

Innehållsförteckning

Vad heter priset som delas ut till brottare varje år?

Vad heter priset som delas ut till brottare varje år?

Svenska Dagbladets guldmedalj, ofta benämnd Bragdguldet, har sedan år 1925 delats ut av Svenska Dagbladet. Medaljen ges till "årets främsta svenska idrottsbragd". Enligt stadgarna ska medaljen delas ut i november eller december och kan ges till ett lag eller en individuell idrottare.

Har fått både Jerringpriset?

Första priset delades ut 1979. Vinnare då blev alpine skidåkaren Ingemar Stenmark. Den som fått priset flest gånger är skidskytten Magdalena Forsberg, som fått det fyra gånger. 2020 års pris vanns av stavhopparen Armand Duplantis med en av de största segermarginalerna någonsin (58 % av rösterna)..

Har Zlatan fått bragdguldet?

Zlatan Ibrahimovic toppar skytteligan i Serie A. I kväll kan han belönas med Guldbollen – för tolfte gången i karriären.

Vem har fått Jerringpriset två gånger?

På herrsidan är det Gunde Svan, Ingemar Stenmark och Peder Fredricson som har belönats dubbelt med Jerringpriset.

Hur röstar man på Jerringpriset?

Röstningen i den första omgången är nu öppen för telefonröster och på Radiosportens webb finns all information om hur du röstar via telefon, webb eller DUO-appen och där finns även motiveringarna till de olika kandidaterna. Att ringa och rösta kostar 9,90 kronor per samtal (plus ev.

Vem slog karelin?

I OS-finalen i Sydney vann amerikanen Rulon Gardner mot Karelin i finalen med 1–0. Efter tre raka OS-guld och inte en enda tappad poäng förlorade till slut den ryske björnen. En överraskning, men kanske inte en så stor skräll som man kan tro.

Relaterade inlägg: