Vad är det för skillnad på chins och Pullups?

Innehållsförteckning

Vad är det för skillnad på chins och Pullups?

Vad är det för skillnad på chins och Pullups?

– En pull up gör du med ett så kallat pronerat grepp som är ett överhandsgrepp där handflatorna är vända ifrån dig. Greppet ska även vara bredare än axelbrett på stången. En chin gör du däremot med ett så kallat supinerat grepp, ett underhandsgrepp där handflatorna är vända emot dig.

Vad betyder ordet chins?

Det ena, utåträckhäv, är ett pronerat grepp, dvs. där handflatan är vänd från ansiktet, och kallas internationellt sett för pull-up medan det i svenska tävlingar kallas för chins. Det andra, inåträckhäv, är ett supinerat grepp, dvs. där handflatan är vänd mot ansiktet, och är internationellt sett mest känt som chin-up.

Hur ofta pull ups?

Som Pavel Tsatsouline (http://en.wikipedia.org/wiki/Pavel_Tsatsouline) brukar säga, gör pullupsofta som möjligt samtidigt som du håller dig så fräsch som möjligt. Om du bara kan göra en eller två pullups betyder det att du gör enstaka repetitioner så ofta du kan under en dag.

Hur lång tid tar det att lära sig chins?

Det allra viktigaste att komma ihåg när du bestämt dig för att lära dig chins, om du inte klarar en enda i nuläget, är att det kan ta tid. Det tog mig tre år av träning innan jag kunde bocka av min första – även om den tiden hade kunnat kortas ner om jag hade tränat mer fokuserat.

Relaterade inlägg: